Info...

- Berichten geselecteerd uit de lijst.

Bericht van: Vanden borre theo

Hallo,



Ik was in Werl van november 1974 tot einde augustus 1975 als raket-specialist bij de A-batterij.

Als we op oefening waren en het werd etenstijd, dan kon je er van op aan dat er een bevel aankwam om een raket te monteren en dat je de petatjes koud kon op eten.
Mijn direkte chef was een 5-latter Luc Blanckaert bijgestaan door een Brigadier-Chef die de hefkraan bediende( de naam van deze sympathieke kerel waarmee ik in het wachtlokaal tijdens onze week van wacht, het lottoformulier invulde, ben ik spijtig genoeg vergeten )

Tevens ben ik ook lid geweest van het soldatenkoor waarmee we een prachtige tijd hebben beleefd en die tevens goed was voor enkele dagen extra Belgie.
Nog altijd zie ik den Dolf zijn drumstokken afkloppen en de stukken in het publiek werpen. Onze dirigent Luc speelde tevens elektrische gitaar en trompet.

Ik heb nogsteeds een cassettebandje in mijn bezit waarop een optreden in Londerzeel ter gelegenheid van de week van de soldaat ,is opgenomen .
Ons optreden met Marc Dex in de grote bioscoopzaal in Werl is me altijd bij gebleven.

Na elk optreden in Belgie keerden we omstreeks middernacht nog naar Werl terug ( busreis 4 uur ) en toen we s'morgens aankwamen hadden we onmiddelijk dienst. Maar allé we zijn er niet van gestorven.



De groeten aan iedereen van de A-batterij en zeker aan mijn boezemvrienden van toen , Jan Van Craesbeeck en Willy Tomboy.



Jos durwael  antwoorde op: 2013-08-06 ( 23:49:32)

dag Theo

Van februari tot eind september 1975 heb ik gelegen in Werl 109 cie Rav.,bij de jerrycanpoepers. En ben ook lid geweest van het soldatenkoor. Ik was gitarist. Den Dolf herinner ik mij nog en ne zekere John van het Antwerpse. 2 optredens herinner ik mij nog, eentje in Hasselt (omdat ik van Hasselt ben :-) en een in het sportpaleis van Antwerpen.
Ik was een tijdje "vaste pompist" aan de benzinepomp, dicht bij de "Amerikanen". Samen met hen nog dikke pinten gedronken.

Namen en gezichten ontgaan mij, maar het toch leuk om je bericht te lezen al is het dan met enkele jaren vertraging